Om aandacht te schenken aan We Are Food worden er voor jong en oud leuke en leerzame evenementen georganiseerd in Alphen-Chaam. Hieronder ziet u wat er allemaal te doen is.

 

2 juli tot en met 30 augustus, Alphen

Zonder Boer Geen Voer

Deze tentoonstelling reist 2,5 jaar rond in West-Brabant en laat jong en oud op interactieve wijze kennis maken met de lokale geschiedenis van onze voedselproductie. Zo zijn er verschillende lees-, kijk- en doekisten die je meenemen naar de tijd dat de mensen hun eigen moestuin hadden en hoe de reis naar precisielandbouw is verlopen. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en

 

 

 

 

Woensdag 1 Augustus, Chaam

Acht van Chaam, de eerste stap naar een gezonde community

De Acht van Chaam is het oudste wielerevenement van Nederland. Dit jaar wordt de 80e editie georganiseerd. Zoals ieder jaar, zal ook dit jaar de Acht van Chaam op de eerste woensdag na de Tour de France gereden worden. In 2018 valt deze dag op 1 augustus.
Gezien het ambitieuze doel, Alphen-Chaam de gezondste gemeente van Brabant maken, kunt u dit jaar bij de Healty Food Corner op de hoek van de Gilzeweg en de Dorpstraat (bij het beeld van de wielrenner) genieten van heerlijke gezonde snacks en dranken. Ook zullen aan de eerste 500 klanten van de Healthy Food corner stappentellers uitgedeeld worden. Degene die om middernacht de meeste stappen heeft gezet wint een leuke prijs!

Wilt u meer weten over het programma van de Acht van Chaam? Kijk dan op hun website.