Deze zaterdag in Aphen staat volledig in het teken van lekker eten en bewegen!
De dag begint met een overheerlijke, gezonde lunch om 12.00 uur op het Binckplein bij mooi weer en in de Heuvel bij minder mooi weer. Kom gezellig lunchen met familie, buren, vrienden en sportmaatjes!

Deze heerlijke lunch wordt u aangeboden door Dichter bij huis. De deelnemers (vluchtelingen en geboren Alphenaren) bereiden deze lunch voor. Lees hier meer over Dichter bij Huis.
Let op: voor deze lunch moet u zich voor 16 mei aanmelden via wearefoodalphen@gmail.com. De lunch kost €5,- per persoon.
Na de lunch kan jong en oud tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn/haar zintuigen laten prikkelen in Alphen. Bekijk de Digitale flyer Alphen. Voor deze activiteiten hoeft u zich niet aan te melden.

U kunt gaan kijken, luisteren, proeven en natuurlijk beleven bij deze leuke organisaties:

 

1. Aquila Movement Freerunnen
Kijk naar de demonstratie (10 min) van de pro’s en doe daarna zelf mee tijdens de workshop van 20 min. Demo’s starten om 13:30u – 14:30u – 15:30u -16:30u.
Gymzaal: Van Gaverenlaan 10b

2. Atelier ’t Achterhuis 
Bewonder tussen 14:00u en 17:00u een expositie van zomerse creatieve teken- en schilderactiviteiten. Krijg uitleg over het open atelier en exclusieve dag workshops. Vruchtbare activiteiten gecombineerd met fruitige drankjes. Wilt u meer weten over het Atelier? Dat kan hier!
Stationstraat 43a

3. Bijenhouders Alphen
Luister naar de verhalen van de imker in de bijenhal over de honingbij en bijenproducten en proef van echte Alphense honing en andere bijenproducten. Lees hier meer over de bijenhouders en de honingproeverij die op deze dag georganiseerd wordt!
Zandstraat 27

4. Brouwers Boslust
Het echt Alphens biertje nog niet geproefd? Een proefglaasje Boslust Bazuin en Boslust Blondstaan klaar Op d’n
Boslust 20

5. Do-In Yoga
Bewegen vanuit BewustZijn. Ontspannend, maar het maakt je ook fysiek, mentaal en emotioneel sterker en gezonder. Grijp om 15:00u en 16:00u de kans om het zelf te ervaren.
CC Den Heuvel: Heuvelstraat 5

6. Herbs & Spices
Passie voor verantwoorde voeding en een gezonde leefstijl is terug te vinden in alle gerechten. Kom je de nieuwe sportreep proeven?
Looiersweg 3a

7. Just Reflect
Laat jouw gezondheid testen door middel van een vitaliteit check tussen 13.00u en 15.00u en hoor wat jouw advies is.
CC Den Heuvel: Heuvelstraat 5

8. Koken uit de moestuin
Neem deel aan de rondleiding door de moestuin en de kas en zie waar de groenten en het fruit groeien. Stap in de keuken waar gekookt wordt met deze verse producten en proef hoe lekker dit is. Wilt u meer weten over Koken uit de moestuin? Leest het hier!
Boslust 20

9. Landgoed De Hoevens
Ga tussen 13:00u en 16:00u op ‘foodsafari’ en zie tijdens de wandeling het natuurschoon. Maak kennis met de bonte Lakenvelder koeien, breng een bezoek aan de bijenkasten en de graanvelden. Natuurlijk wordt er ook geproefd van de landgoedlekkernijen. Informatiefolder bij het informatiecentrum. Lees hier meer over Landgoed De Hoevens.
Goorstraat 5a (informatiecentrum natuurbegraafplaats)

10. Melkveebedrijf H2Milk VOF
Neem een kijkje op het moderne melkveebedrijf. Ruik het gras en de koeien. Neem deel aan de rondleiding en leer alles over jouw zuivel.
Chaamseweg 33

11. Natuurlijk eten en genezen
Van bieslook tot zevenblad… Luister om 14:00u naar een lezing over kruiden. Een frisse duik in de wereld van kruiden als gezonde smaakmakers in onze keukens.
CC Den Heuvel: Heuvelstraat 5

12. Natuurvereniging Mark en Leij
Graag de dag wat eerder beginnen? De gids neemt je om 10:00u mee naar de moerascipressen op “Den Ooievaarsnest” om alle zintuigen te gebruiken tijdens de wandeling.
Nieuwkerk 5 Goirle

13. Ultimate Performance
Proef de sfeer in de sportschool, kom kijken naar de demonstraties om 14:00u – 16:00u. Doe mee met onze challenges en win een prijs. Wilt u meer weten over wat er bij Ultimate Performance te doen is? Klik dan hier!
Looiersweg 3a

14. Unicycle Forever
Kom kijken naar de demonstratie (5 min) en doe mee met de workshop. Demo’s starten om 13:00 – 14:00 – 15:00 en 16:00
Schoolplein: Van Gaverenlaan 10a

15. Van Eijck
Altijd al benieuwd geweest wat er bij Van Eijck gebeurd? Kom kijken naar de bedrijfsfilm over het reilen en zeilen van het bedrijf.
CC Den Heuvel: Heuvelstraat 5

16. Van Eijck
Wil je die grote landbouwmachines eens van dichtbij zien? Ook dat kan vandaag!
Chaamseweg 33

17. Volkstuinen
Kom kijken naar wat er in mei groeit en bloeit in de volkstuinen en stel uw vragen aan een van de leden. Meer weten over de volkstuinen? Lees het hier!
Steenveld en Kerkakkers