Atelier ’t Achterhuis Alphen is in de winter verbonden aan diverse culturele centra, waar het tijdens die periode cursus geeft in tekenen en schilderen aan beginners en gevorderden. In mei/juni en augustus verzorg ik 4-daagse workshops met als inspiratiebron een bekende schilder. Deze 4-daagse workshops vinden plaats in de Steenfabriek in Gilze, een zeer bijzondere en inspirerende plek. Begin juni draait de 4-daagse workshop om de schilder “Klimt” In augustus draait de 4-daagse workshop om de schilder “Matisse”.

Het zomerseizoen biedt tevens een variatie aan dagworkshops waarin technieken aangeboden worden. Deze technieken kunnen de toepassingsmogelijkheden m.b.t. schilderen vergroten, ze kunnen echter ook een ontdekkingstocht zijn voor de minder ervaren schilders. Ontdekken of het uberhaupt iets voor je is hoort ook bij de mogelijkheden. Er is begeleiding op maat zodat je altijd met resultaat naar huis gaat! De technieken die tijdens de workshops worden aangeboden gaan goed samen met thema’s die aansluiten op de techniek. De workshops duren van half 10 tot 4 uur en zijn incl. lunch.

Bij Atelier ’t Achterhuis kun je ook iedere week deelnemen aan het open atelier ook wel het zomeratelier genoemd. Je kunt dan per maand inschrijven, zodat je niet voor een lange periode vastzit. Het open atelier vindt plaats op dinsdagmiddag van half 2 tot 4. Het kost slechts een tientje. Koffie en thee: 0,50 ct. Daar hoef je het niet voor te laten. Het is gezellig om in groepsverband aan je creativiteit te werken.

Het nieuwe atelier in de stationstraat 43a is bedoeld als creatieve broedplaats. Atelier ’t Achterhuis geeft ook teambuilding en organiseert vrijgezellenfeestjes. Atelier ‘t Achterhuis heeft veel ervaring en is altijd bereid om rond te tafel te gaan zitten voor een op maat gemaakte gezellige bijeenkomst. Opening van het “nieuwe atelier” is 12 mei as. En iedere creatieve mens is welkom om zijn licht op te steken en om samen het glas te heffen op het nieuwe zomerseizoen. Plaats: Stationstraat 43a Alphen. Mocht je informatie willen over de 4- daagseworkshops, de dagworkshops of het zomeratelier mail dan naar:carlakennes@hetnet.nl of bel: 0135082441 of kom kijken tijdens de opening van het Atelier. Daar is veel beeldinformatie aanwezig.

Last but not least. Ik schilder zelf ook In juni en augustus is er een expositie van mijn schilderijen in de Steenfabriek Gilze voor ieder die interesse heeft.