Wat doe je als je je hartpatiënten, ondanks herhaalde behandelingen en goede voedingsadviezen toch terugziet op je spreekuur? Twee artsen uit Leende doken zelf in de materie en ontwikkelden een leefstijl waarmee zij hun patiënten helpen. Een voedingspatroon met weinig koolhydraten en veel natuurlijke vetten in combinatie met gezond bewegen slaat aan en levert resultaten op. Door het slim aan te pakken, is de gemeenschap helemaal betrokken. Deelnemers aan het programma bewegen zich makkelijk in hun omgeving doordat lokale ondernemers meegenomen zijn in de beweging van de gemeenschap. De lokale snackbar serveert een LCHF (Low Carb High Fat) burger en de bakker biedt koolhydraat-arm brood.

De aanpak werkt positief op overgewicht, bloeddruk en medicijngebruik. En is succesvol omdat het geworteld is in de Leendese gemeenschap, met de huisarts en sportarts als drijvende krachten in de bottom-up aanpak.

Op http://www.gezonddorp.nl kunt u meer lezen over dit initiatief uit Leende.
We Are Food Alphen-Chaam werkt met Leende samen, omdat we beide uit de gemeenschap zelf voortkomen. De provincie ondersteunt onze initiatieven. Samen zijn we de Brabantse keuken in augustus 2018.