Tijdens Chaamfetti: We Are Food op 13 juni 2018 werd veel gesport. Dat vraag natuurlijk om een gezonde, voedzame snack voor tussendoor! Speciaal voor deze dag heeft Jolanda van Jo’s Ontbijt & Lunch Lifestyle een lekker, gezond tussendoortje bedacht en gemaakt. De aanwezige kinderen vonden de snack superlekker. Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en het is makkelijk om te maken, zeker een aanrader!
Ingrediënten:
2 bananen
4 eieren (medium)
4 eetlepels boekweitmeel
Klein beetje olie
Vers fruit
Benodigdheden:
Poffertjespan (of koekenpan)
Staafmixer of blender
Eventueel houten prikkers
Bereidingswijze:
Pureer de bananen en eieren met een staafmixer of in een blender. Voeg het meel toe en meng tot een gladde massa.
Spray de poffertjespan in met wat olie en bak de poffertjes gaar. Pak een houten prikker en prik de poffertjes hier met fruit ertussen op.
Heb je geen poffertjespan? Bak dan van het beslag in een koekenpan kleine pannenkoekjes! Leg deze op je bord en doe er wat vers fruit op.