Aan de Zandstraat in Alphen heeft de bijenhouders-vereniging Alphen e.o. een zeer mooie bijenhal waar men alles van en over de bijen te weten kan komen. De imkers nodigen u van harte uit om kennis te maken met de fascinerende wereld van de honingbij, van eitje tot bij en van nectar tot honing!

Er zijn veel verschillende soorten honing. U kent er vast een aantal. Maar wat is nu precies het verschil? Ontdek het op 19 mei tijdens een honingproeverij! Daarnaast krijgt u ook veel leuke informatie over bijen.

Ook naast 19 mei bent u welkom. Tijdens het bijenseizoen van april tot en met september, kunt u de bijen in de demonstratiekast bezig zien met hun dagelijkse werkzaamheden. Indien u dat wilt mag u samen met een imker in een bijenkast kijken, vraag er naar in de bijenhal. Er is een educatieve wand waar alle informatie op het gebied van bijen en nog veel meer te vinden is.

In de tuin staan kleine kastjes opgesteld waar koninginnen gekweekt worden. Ook staan er drachtplanten waar de bijen nectar, propolis en stuifmeel halen.
Op de laatste zondag van augustus houden we altijd onze opendag van 10.00 tot 16.00 uur.

In de bijenhal zijn ook producten te verkrijgen zoals, honing, honingwijnen, mede, cosmetica, kruidendrank, was en andere, waarin bijenproducten zijn verwerkt. Ook de imker kan er terecht voor kunstraat en tabak.

“Bijenhal Alphen” is open van april tot september:
Maandagavond van 18.30 tot 21.00 uur
Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Als de poort open staat bent u altijd welkom, loop gerust eens binnen.

De vereniging organiseert educatieve ochtenden en middagen voor scholen, bedrijven, verenigingen, families en andere groepen, voor koffie, thee en fris kan gezorgd worden, ook in het weekend.

Bent u geïnteresseerd?. Mail dan naar een van onderstaande mailadressen en we nemen contact met u op. Of Google ” stambrosiusalpheneo” voor meer informatie. E-mail: bijenalphen@xs4all.nl of st.ambrosius.alphen.eo@gmail.com.